うのはなとはおから*に人参やごぼう、干ししいたけやあぶら揚げ、小松菜などを
細かく刻んだ物を加えて軽く炒めた後に干ししいたけの戻し汁とだし汁に酒、砂糖、しょうゆ
であっさり味付けをして炒めながら煮て作ったもの。
*おからとは豆腐を作る時に大豆から豆乳をしぼる時に残ったもの。
Unohana is one of the simmerd food which includes okara, carrot, burdock, deep-fried tofu,Japanese mustard spinach.
Firstly, chop ingredients, and then pan-fry them.
After that,simmer them with Japnese soup stock(http://washokurecipe.blogspot.jp/2015/04/japanese-soup-stockkonbu-kelp-and.html)and water used for softening shiitake mushrooms,soy souce, sake, suger.
It taste good with its light flavor.
* Okara is soybean fiber..
No comments:
Post a Comment