We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」
●材料 / ingredients
えんどう豆
卵 2個
お出汁 200ml
薄口醤油 小さじ2
味醂 大さじ1
塩 適量
----------
peas
2 eggs
200ml Japanse soup stock
2 Tsp light soy sauce
1 Tbsp sweet sake
salt, to taste
●作り方 / directions
1 卵を冷蔵庫からだして溶いでおくBeat eggs.
2 出汁に薄口醤油、味醂を加え味をみて塩で調整する
Add light soy sauce, sweet sake, salt to taste, to Japanese soup stock.
3 えんどう豆の皮をむく
Shell peas.
4 2を温めたら3を加え一煮立ちさせ、あくを取る。
1の卵をゆっくり鍋外回りから中へ溶き入れる
Put 2. in a pot, bring to a boil. Skim off the scum.
When boiled, add beaten eggs gently.
5 再度、一煮立ちしたら火を止め蓋をする 6 2分蒸らして出来上がり
When it comes to a quick boil, turn off the heat. Cover.
Let it continue to cook covered for about two minutes.
No comments:
Post a Comment