We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」
●材料 / ingredients
えんどう 150g
湯で塩 10g
500ccのお湯に対し
味噌 大さじ2
味醂 大さじ3
醤油 小さじ1
-------
150g peas
10g salt, 500cc hot water (for boiling peas)
2 Tbsps miso
3 Tbsps sweet sake
1 Tsp soy sauce
grind sesame
●作り方 / directions
1えんどうは筋をとり硬いところは切り落とすString peas.
Cut off the hard parts.
2 鍋に味噌と味醂を加え強火で練りすりごまを加えさらに練りあげ火から下ろしあら冷ましする
Put miso, seet sake in a pot, cook it over a high heat.
Mix it, add soy sauce, grind sesame, mix it well.
Tale the pot off the heat to cool it.
3 500ccのお湯を沸かし塩を入れえんどう豆を2分ほど茹でる
ゆでている間にボールに冷たい水を張る
Boil peas in hot water of 50cc with salt.
4 3茹で上げたインゲンをザルにあげすぐに冷水につけて冷まし ザルにあげる
余分な水分をクッキングペーパーでふき取る。
Just after boiling peas, put it up to a colander.
And soon, refresh it in ice bath, put it up to a colander.
Dry it with paper.
5 4を2で和えて出来上り
Put 4 on 3.
No comments:
Post a Comment