We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」
日本の食卓には、なくてはならない一品。
ほうれんそう以外にも、コマツナ、春菊など青菜など、広く応用できます。
Japanese people love this !
Spinaches with sesame dressing is standard cooking in Japan.
Instead of spinaches komatsuna, garland chrysanthemum is good.
*材料
生ごま 大さじ2ほうれんそう 3束
しょうゆ 大さじ1
砂糖 小さじ2
*ingredients
sesame(non parched) - 2 Tbsspinaches - 3 bunches
soy sauce - 1 Tbs
sugar - 2 tbs
*作り方 *directions
1.生ゴマを炒る(フライパンでもOKです)
すぐに香りがたちます。
こげないように注意!
1.toast sesame seeds. Using a frying pan is OK.
Soon,a good smell is coming.
Do not brown it until too much golden.
2.ごまをする
ごまがふわっとした感じになったらOK
香ばしい香りがたってきます。
2.Grind sesame in the grinding bowl until it gets half-pastelike.
The aroma of grind sesame is coming.
3.熱湯でほうれんそうをゆでる。
半分にほうれん草を切り、硬い部分を先に、やわらかい部分を後からお湯に入れるとゆでTやすいです。
ゆで過ぎないのがコツ
3.Place spinaches in boiling water and boil for a short time.
Before boiling, cut spinaches into half lengs, put hard part first, then soft part is good.
Don't boil too much.
4.ほうれんそうをザルにあげ、水をかけてあら熱を取り、しぼり、一口大に切り分ける。
4.Sprinkle water on the spinaches to let it cool down,drain and cut into bite size.
5.ボールに4.と2.と調味料を入れて、あえる。
5.Add 4., 2., seasonings, dress the spinaches with sesame dressing.
6.お皿に盛り付けてできあがり。
6.Finish!
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