We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」
冬野菜の大根であたたまる一品。
Hot meal using one of the winter vegetables "Japanese radish".

●材料 / ingredients

大根
白みそ(ふつうの味噌と砂糖でもOK)
出汁
みりん
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2 slices giant white radish, 1 inch thick
3 Tbsps white miso
3 Tbsps Japanese soup stock
2 Tbsps sweet sake
●作り方/directions

大根を輪切りにする
Slice giant white raddish

皮をむく
Peel

ゆでる
Boil

やわらかくなったら
When it gets soft,

ザルにとる
drain well.

湯せんしたボールに、白味噌、みりん、出しをいれ、混ぜる
Place the white miso, sweet sake, Japanese soup stock in a bowl in hot water, mix them

スムーズになった
until it becomes a glossy and thick liquid.

大根
Giant white raddish

味噌ペースト
Miso sauce

ごま、かつお節、完成
Sesame, dried bonito shavings
※If miso sauce gets hard after leaving for a while, warm it up to soft it.

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