We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」
冬野菜の大根であたたまる一品。
Hot meal using one of the winter vegetables "Japanese radish".
●材料 / ingredients
大根
白みそ(ふつうの味噌と砂糖でもOK)
出汁
みりん
-----------------------------------------------------
2 slices giant white radish, 1 inch thick
3 Tbsps white miso
3 Tbsps Japanese soup stock
2 Tbsps sweet sake
●作り方/directions
大根を輪切りにする
Slice giant white raddish
皮をむく
Peel
ゆでる
Boil
やわらかくなったら
When it gets soft,
ザルにとる
drain well.
湯せんしたボールに、白味噌、みりん、出しをいれ、混ぜる
Place the white miso, sweet sake, Japanese soup stock in a bowl in hot water, mix them
スムーズになった
until it becomes a glossy and thick liquid.
大根
Giant white raddish
味噌ペースト
Miso sauce
ごま、かつお節、完成
Sesame, dried bonito shavings
※If miso sauce gets hard after leaving for a while, warm it up to soft it.
No comments:
Post a Comment