巻き簾の上に海苔を置き、その上に薄く酢飯を敷いて具材を載せ棒状に巻いた後、
縦に切った見た目も美しい料理です。
中の具材や巻きずしの太さにより名前が異なります。
例えば、きゅうりが具材の場合は、「かっぱ巻き」*
まぐろのお刺身が具材の場合は「鉄火巻き」とよばれます。
他にも玉子焼き、かんぴょう、干ししいたけ、ほうれん草などが
具材として使われます。
節分には、その年の恵方を向いて切らずにまるごと食べる風習があります。
*「かっぱ」とは日本の川や沼に住んでいると言われている妖怪です。
きゅうりが好物なことから、キュウリだけを具材にした寿司が
「かっぱ巻き」と呼ばれています。
Sushi roll with fried egg, shiitake mushroom, cucumber, sweetened dried gourd shavings, and pink processes shaved fish.
A cross section has many colors of ingredients, it delights us.
It has several names regarding
We have many recipes of sushi roll, and each recipe has it's own name.
For example it is called "Kappamaki" when we use a stick of cucumber for ingredients.
It is called "Tekkamaki"when we use red fish meat of raw tuna.
Other ingredients could be used such as rolled omelet,dried gourd strip,dried shiitake mushrooms,spinaches.
In Japan, people looks in the lucky direction and eat it without cutting on 'Setsubun'(a day of the traditional end of winter).
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