Monday, March 7, 2016

ブロッコリーのおかかあえ / broccoli with dried bonito

「Traditional Japanese food is collectively known as washoku.
We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」

よい調味料でぐっと美味しく!


●材料 / ingredients



ブロッコリー 1つ
醤油 大さじ1
はちみつ 小さじ1
かつお節 1カップ

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a bunch of broccoli
1 Tbsps soy sauce
1 Tsp honey
1 U.S.cup dried bonito

●作り方 / directions

1.ブロッコリーは洗って食べやすい大きさに切る。
Cut the broccoli into bite size.




2.鍋にコップ1杯の水、ブロッコリーを入れ火にかけ、煮立ったら蓋をし中火から弱火で蒸し煮にする。
Place the broccoli in a pot.
Add a cup of water and boil over a high heat.
When it comes to the boil. reduce the heat to low or middle and cover.





3.少し硬いくらいで火をとめざるに上げる。
Just before the broccoli gets soft, drain well.




4.あら熱が取れたらボールにいれ、はちみつ、醤油をまわしかける
Let it cool for 1 or 2 minutes, remove it to the cooking bowl, add honey, soy sauce.





5.なじんでから、かつお節をまぶす
After broccoli soaks honey and soy sauce, put dried bonito, mix everythin.





6.完成
少し置いておくと味がなじみます。
かつお節は食卓でかけてもOK。
If you leave it for a while, the taste will soak in.
Put dried bonito just before start eating is also OK.




●direction movie


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