Wednesday, November 25, 2015

蕪の葉の浅漬け / lightly-pickled turnip greens

「Traditional Japanese food is collectively known as washoku.
We are glad if you know simple washoku recipe on this blog and you try it.」

サッとできる和風ピクルス
Japanese pickles.
Easy to make!


*材料



蕪の葉 100gくらい
昆布 3cm×10cm 3枚
塩 小さじ1
酢 小さじ1
メープルシロップ 小さじ1~2

* ingredients

3.6oz turnip greens.
4-inch konbu kelp
1 Tsp salt
1 Tsp vinegar
1 or 2 Tsps maple syroup

*作り方/*directions

1.蕪の葉を2cm長さに切り、ジップロックに入れる。
Cut trunip greens into 0.8-inch long, put them into Ziploc bag.





2.塩を入れ、全体に行き渡らすために揉む。
Add salt there, and mix well.






3.酢・メープルシロップ、昆布を入れる。
Add vinegar, maple syroup, konbu kelp.






4.袋の上からもみ、調味料を全体に行き渡らせる。
Mix it so that seasonings wil spread evenly.




5.袋の空気を抜く。
Release the air from the bag to make a lightly vacuum state in the bag.




6.重石をして、冷蔵庫で1時間放置する。
Put weight on the bag, and then stick it in the refrigerator for an hour.




7.完成
Finish!




8.食べるときは、水分を絞る。
When eat, squeese out to drain.




9.ご飯と混ぜてもGOOD
Delicious combination of lightly-pickled turnip greens nad rice.




Rice with lightly-pickled turnip greens, steamed turnip with thick sauce.

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