Thursday, January 21, 2016

味噌 / Miso

味噌は穀物を発酵させて作られた調味料です。
それを溶いた味噌汁は毎日の食卓に欠かせないものです。
材料により米みそ、麦みそ、豆みそがあります。
熟成期間の長さにより赤みそ、白みそ、淡色みそに分けられます。
また作られる地方により味や風味が大きく異なる奥の深い食べ物です。
一般的には赤みそは塩からくコクがあり、白みそは麹の糖分により甘いです。

Miso is one of the seasonings we Japanese use almost every day.
It is made from boiled and mashed, fermented grains.
Miso soup is something that we Japanese cannot live without.
There are several kinds of Miso, such as Red Miso, White Miso, Soft Miso depend on a period of maturing.
Also, the taste and flavor are defferent taste by region. It's very interesting food.
Typically, Red miso has strong salty taste, White miso sweet because of sugar content of malt.

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