Friday, January 15, 2016

そば / Soba

ソバの実を原料とするそば粉を用いて加工した麺を使った代表的な日本料理です。

下記の様に食べ方により呼ばれ方がいくつかあります。

麺を熱いつゆの入ったどんぶりの中に入れて食べるかけそばや、
茹でた後にぬめりをとるために冷水で洗ったものをザルに盛り付け、
それを一口分ずつ、冷たいつゆにつけながら食べるざるそばがあります。

上に乗せる具材はいろいろありますが、
えびの天ぷら、かき揚げ、鴨肉、にしんの甘露煮、油揚げを甘辛く煮たものなどが人気があります。



Soba is a popular Japanese noodles, which is made from soba buckwheat flour.
We have many recipes of soba noodles, and each recipe has it's own name.

"Kake soba" is soba noodles in hot soup without toppings.
"Zaru soba" is cold soba noodles (rinsed with fresh water just after boiled in order to remove the sticky starch) served on a wickerwork platter.
We eat it after dipping in a cold sauce.

We enjoy various toppings such as deep-fried shrimps,
kakiage(a mixture of vegetable bits and seafood fried in batter),
boiled duck meat sweetened boiled fish,fried bean curd.



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