Monday, April 4, 2016

鰹のたたき/Katsuo no tataki

「鰹のたたき」は日本の魚料理です。
まず、鰹の節おろしをします。次に皮つきのまま串にさして、表面だけあぶった後、 冷やして刺し身のように切り、薬味*とたれをつけて食べます。
稲藁を燃料にして炎であぶることで、香ばしい香りがします。
薬味にはねぎ、しょうが、にんにく、みょうが、大葉が使われます。

"Katsuo no tataki" is Japanese fish dish.
First, cut and divide a raw bonito into five parts and skewer them.
Next, bloil the surface over the fire.
And then, cool them very quickly by plunging it into ice water and cut it like "sashimi".
Sometimes we roast bonito over rice straw-fueled fire to get more fragrant aroma.

We eat "Katsuo no tataki" with sauce and condiments such as green onion, ginger plant, garlic, Japanese ginger and green perilla.



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