Monday, April 20, 2015

Soy sauce / 醤油


醤油は日本では基本的調味料のひとつで、
大豆、小麦、塩、麹菌、そして水から作られるものです。
Soy sauce is one of the traditional condiments in Japan.
It is made brewed from wheat, soybeans, water and salt.

日本の醤油は濃いくちと薄口の2タイプあります。
これらは製法が異なり、色の薄い薄口醤油は塩分が濃く、お料理に色が付かないため、
繊細なお料理に重宝します。
Japanese soy sauces are split into dark(koikuchi) ande light(usukuchi).
One of the feature is that light soy sauce(usukuchi) has more salinity
concentration than dark soy sauce(koikuchi) . Usukuchi doesn't add cuisine
brown color, so we often use it for thin color cuisine.

最近は醸造アルコールが入った醤油などもありますが、
風味や味を楽しみたければ、伝統的な製法のものを使うのが良いでしょう。
Recently, you can see several type of soy sauce in grocery.
One of them conains distilled alcohol.
But if you would like to enjoy taste, flavour of soy sauce, you'd better
choice soy sauce made by traditional way.

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