Saturday, April 18, 2015

wakame seeseed / ワカメ

日本ではワカメをよく食べます。
生ワカメ、塩蔵わかめ、乾燥わかめが売られており、どれもよく使います。
In Japan, we often use wakame seeweed.
We can get fresh wakame seeweed, salted wakame seeweed, dried wakame seaweed,
we use all of them.

*生ワカメ

旬の時期だけ出回ります。湯通しするだけで使えて便利。
*Fresh wakame seeseed
You can get fresh wakame seeweed at the best time.
Very easy to use.

1.生ワカメを湯通しし、食べやすい大きさに切ります
1.Plunge the fresh wakame seeweed into hot water, cut coarsely.
2.サラダやお味噌汁などに入れて使います
2.We use fresh wakame seeweed for salad, miso-soup.

*塩蔵ワカメ

水につけて塩を抜いて使います。
生ワカメと同じように使うことができます。
*Salted wakame seeweed
Before use them, soak them water to freshen, drain and dry them, cut them.
You can use them like fresh wakame seeweed.

*乾燥ワカメ

水で戻して使います。たいていの場合、カットしてあります。
*Dried wakame seeweed
Soak dried wakame seaweed in water to reconstitute it before using it.
Usually, it is cutted into a bite sise beforehand.

No comments:

Post a Comment