Tuesday, August 11, 2015

海鮮丼 / Bowl of rice topped with sashimi

容器はどんぶりを使いご飯の上に魚介類のお刺身を乗せて食べる料理です。
ご飯は酢飯にする場合もあります。
醤油だれをかける場合とおしょうゆをかけていただく場合があります。
具材の魚介類はまぐろ、いか、さけ、えび、ほたて、うに、いくらなどが あり色とりどりで見た目にもきれいです。
刻みのりや、わさびを添えていただきます。

We use donburi bowls for this dish.
We often use vinegared rice for it.
Some time, we prepare sashimi with tasty sauce based on soy sauce, some time we we prepare sashimi with soy sauce.
For sashimi, tuna, squid, salmon, scallop, sea urchin, salmon roe is good amd gorgeous.
Thinly shredded nori seeweed or wasabi for yakumi or condiments.

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