Monday, July 13, 2015

冷やしうどん / Chilled Udon Noodles

日本の麺類の代表「うどん」の冷たい食べ方。
うどんに冷たいだし汁をかけていただきます。
お好みでうどんの上に天ぷらや薬味*をのせて一緒に食べます。
日本の夏は湿度が高くとても暑いですが、食欲のない夏に最適な料理です。

*日本では料理の味をひきたてたり、彩りに使用される薬味と呼ばれるものがあります。
大根おろし、みょうが、大葉、しょうが、わさび、ねぎ、ゆず、山椒、木の芽、などがあります。

Noodles with cold Japnaese soup stock is souitable for a hot and sticky summer.
Arrangement the condiments as we like is a good fun !

Condiments such as grated radish, myoga, green perilla, wasabi, chopped green onions, citron, Japanese pepper, leaf bud makes dishes more beautiful and delicious!

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