Friday, July 31, 2015

酢 / vinegar

酢も様々な種類があります。
米酢、玄米酢、穀物酢、果実酢に分けられます。
好みにより、また料理に応じて使い分けます。
和食では米酢が一番よく使用されます。
和食の基本的な合わせ酢として二杯酢と三杯酢があります。
二杯酢は酢に醤油を加えだし汁を合わせたもの。
三杯酢は二杯酢に甘みを加えるためにみりんを加えたもの。

There are several types of vinegars, such as rice vinegar, dark brown rice vinegar, grain vinegar, fruit vinegar.
We choose one of them depending on our preference or cooking.
In Japan, rice vinegar is used mostly.
Japanese basic vinegar dressings are nihaizu and sanbaizu.
Nihaizu is a dressing which is vineger, soy sauce, and Japanese soup stock mixed.
Sanbaizu is dressing which is a dressing consisting of nihaizu and mirin sweet sake to emphasize sweetness.

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